söndag 22 november 2015

Snabblagat julgodis med cornflakes och havregryn

När jag vaknade i morse snöade det fortfarande och under natten hade det kommit 20 cm nysnö. Ett snötäckt Skåne i november månad är vi inte bortskämda med.
Jag vaknade tidigt i morse och har hunnit med att baka saffransskorpor och gjort julgodis inför advent. Receptet på saffransskorporna hitta ni HÄR och nedan ska ni få ta del av receptet på julgodiset.

 Julgodis med cornflakes och havregryn

Det här behöver du:
100 gram smör
1 dl sirap
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 1/2 dl  havregryn
3 1/2 dl cornflakes
kokosflingor till dekoration

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull.
2. Blanda ner sirap och socker.
3. Låt det koka i 1 minut.
4. Ta av kastrullen från plattan.
5. Blanda i havregryn, kakao och cornflakes.

6. Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper.
7. Platta till och strö över kokos.
8. Låt stelna och skär sedan i bitar.


Fler recept på julgodis finns här på bloggen:

Marscrisp
 Arraksbollar med strössel
Trillingnötter


Nu ska jag ut med den här killen som är hos farmor idag/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!