När jag vaknade i morse snöade det fortfarande och under natten hade det kommit 20 cm nysnö. Ett snötäckt Skåne i november månad är vi inte bortskämda med.
Jag vaknade tidigt i morse och har hunnit med att baka saffransskorpor och gjort julgodis inför advent. Receptet på saffransskorporna hitta ni HÄR och nedan ska ni få ta del av receptet på julgodiset.
Julgodis med cornflakes och havregryn
Det här behöver du:
100 gram smör
1 dl sirap
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 1/2 dl havregryn
3 1/2 dl cornflakes
kokosflingor till dekoration
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Blanda ner sirap och socker.
3. Låt det koka i 1 minut.
4. Ta av kastrullen från plattan.
5. Blanda i havregryn, kakao och cornflakes.
6. Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper.
7. Platta till och strö över kokos.
8. Låt stelna och skär sedan i bitar.
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Blanda ner sirap och socker.
3. Låt det koka i 1 minut.
4. Ta av kastrullen från plattan.
5. Blanda i havregryn, kakao och cornflakes.
6. Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper.
7. Platta till och strö över kokos.
8. Låt stelna och skär sedan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!