onsdag 28 oktober 2015

Montessorimaterial: Djurlek bondgårdsdjur

Jag har tillverkat många material de senaste 3 åren och håller på att redigera några av dem, ett som nu har fått nya bilder är materialet djurlek med bondgårdsdjur. Det var ett av de första material som jag skapade och jag vet att det är ett populärt material till de yngre barnen på förskolan. 
Materialet består av 10 stora cirklar med djurbilder och 10 små bilder med samma djurbild.
Följande djuren som finns med på bilderna: ko, häst, gris, katt, get, hund, mus, tupp, lamm och kycklingar.


Förslag på aktivitet med materialet:  Man kan lägga ut de stora cirklarna på golvet och låta barnen ta en liten cirkel ur en påse. Sedan ska barnet hitta den stora cirkeln med samma djur på. Man kan prata och sjunga om vad det är för djur, hur den låter och para ihop korten med plast djur!
Korten kan användas på många olika sätt, det är bara att låta fantasin flöda! 
Vid intresse av materialet: 

Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor! Nu håller jag lillördag med ett gott glas vin och önskar er en trevlig kväll!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!