Vilken härlig tid att vara ledig på och jag har en hel vecka semester framför mig, skönt!!
Äntligen har jag kommit igång med förberedelserna inför Andreas student, motivationen har hittat hit!
I dag har jag bakat både fröknäckebröd och kuvertbröd.
Jag har tidigare skrivit om fröknäckebröd och använde samma recept som jag brukar.
Receptet får ni här:
Ingredienser
Sätt ugnen på 160 grader.
1/2 dl pumpakärnor
3 dl solrosfrön
1 dl linfrön
3 dl sesamfrön
4 dl majsmjöl
1 dl rapsolja
4 dl kokande vatten
1 tsk salt
Blanda alla ingredienser och rör sist i det kokande vattnet.
Dela upp smeten på två bakpappersklädda plåtar.
Lägg över ett bakplåtspapper och kavla ut smeten jämnt över plåten.
Strö över flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 60 min
Jag använder varmluftsugn och har båda plåtarna inne i ugnen samtidigt.
Receptet på kuvertbröden får ni vänta på tills imorgon.
Ha det så bra alla fina läsare!/Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!