söndag 24 november 2013

Saffransskorpor

Eftersom vi firade yngsta sonens flickvän Carolin igår kväll blev det sovmorgon för oss idag. SKÖNT!

Till lunch fick vi smörgåstårta av grannarna som hade kalas igår och fick mycket över! Smaskigt! Lagom lunch en seg dag som denna:-)



I dag har jag fortsatt med julbak och julpyntning. Ni kanske tycker att det är lite tidigt? Jag ger bort egen bakat i julgåvor innan jul till släkt och vänner, därför bakas det extra mycket. 

Saffransskorpor som jag bakade idag är sååå underbart goda och tar fort slut, blir säkert bakade ett par gånger till innan jul!



Receptet är Leila Lindholms och ni hittar det här. Jag gör lite annorlunda jag skållar och grovhackar mandeln till mina skorpor och har i 0,5 g saffran(1påse), jag tycker det räcker om man använder Santa Marias saffran!

Här kommer receptet:
Ingredienser

100 g smör 
0,5 g saffran 
2 st  ägg 
1.5 dl strösocker 
5 dl vetemjöl 
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl sötmandel (skållad och grovhackad)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med grovhackad sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. 
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Har ni några smarriga julrecept på julbak eller julgodis som ni vill dela med er av så tar jag tacksamt emot dem!

Hej!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!