tisdag 21 mars 2017

Montessorimaterial: Skriva icke ljudenliga ord med 3 bokstäver (blått material)

Intresset för bokstäver, läsning och skrivning är fortfarande stort hos många barn på jobb, det är så skoj att de kommer och frågar efter nya uppgifter.
För de barnen som behöver mer utmaningar i sitt skrivande har jag gjort en skrivbok med bilder vars ord har 3 bokstäver med icke ljudenliga ord. Blått språkmaterial.

De tidigare skrivböckerna med ljudenliga ord hittar ni HÄR, HÄR och HÄR.

LPFÖ 98 rev 16: Förskolan ska sträva efter att varje barn 
utvecklar intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och deras kommunikativa funktioner.

Materialet består av tre A4 papper med 8 bilder på tre av dem och 4 bilder på ett och skrivrutor på varje, sammanlagt 20 bilder att skriva ord till. A4 papperna klipper man isär på linjerna jag har gjort och sätter fast en framsida (om man vill) som finns med.

Följande bilder finns med i boken: ask, mun, paj, boj, arm, lim, kam, haj, fem, bom, apa, sax, lax, upp, tax, ost, orm, yxa, ett och ägg. 


Vid intresse av materialet: 

Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor! 


Länken: Skrivbok blå ord 3 bokstäver


Nu är det dags att fixa till det sista här hemma innan jag ska köra till jobb, ha en bra tisdag!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen