måndag 14 november 2016

Gratis material: Vem är jag kort yrken

Måndag morgon och jag har tagit ut en välbehövlig semesterdag som jag ska vårda på bästa sätt, mer om det kommer senare.

Nu är även mina vem är jag kort med yrken färdig reviderade så att ni själv kan ladda ner dem och använda i era barngrupper.


Övningen går ut på att barnen ska gissa vilket yrke det är, genom att man läser en mening i taget och låter barnen fundera och gissa övas deras abstrakta tänkande. Barnen gillar de här korten och kommer på egna kluriga gåtor.
Materialet består av 12 kort med korta meningar och bilder. Jag har valt att gör två olika uppsättningar av korten, ett med färgad bakgrund och ett med vit bakgrund.

LPFÖ 98 rev 16:
Förskolan ska sträva efter att varje barn tillägnar sig och nyanserar innebörden i begrepp, ser samband och upptäcker nya 
sätt att förstå sin omvärld.
Vid intresse av materialet: 
Man behöver inte ha eller skaffa Dropbox för att ladda ner materialet gratis!

Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.
Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor!  
LÄNKENVem är jag kort yrke vit bakgrund 
                      Vem är jag kort yrke färgad bakgrundNu är det dags för mig att ge mig iväg på dagens aktiviteter, ha en bra dag!/Maria

2 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen